Hva skjer med prisene på snus i 2022?

Det er det mange som lurer på, og derfor har vi laget denne korte oppsummeringen.

Den største take-away er dessverre at snusprisene øker i år.
Det er i hovedtrekk to forhold som presser prisene opp:
  1. Tobakksavgiften gikk opp den 1. Januar (5.9% for snus og 6.5% for røyk).
  2. I tillegg til selve avgiften setter en del leverandører opp prisen ytterligere for å dekke økte kostnader.
I tillegg øker transportselskapene sine priser. For eksempel både Bring og Helthjem setter opp prisene på frakt. Denne prisøkningen påvirker ikke utsalgsprisen på snus like mye, men det er en faktor. Og det påvirker oss fordi vi sender 90% av alle pakker gratis til våre kunder.
Vi gjør vårt beste med å holde prisene nede, og det er en fin balansegang mellom lave priser og inntjening. Vi ønsker å leve lenge og levere fersk snus til deg i mange år fremover. Samtidig fortsetter vi arbeidet med å utvide vår Harryhandel kategori med fokus på snus under 60 kroner.
Som den største nettbutikken for snus i Norge (som fortsatt er norsk eid) kjøper vi inn store volumer med snus hver eneste uke for å sikre at du får så fersk snus som mulig når du handler hos oss.
En sidenote: Både snuslageret.no, snus.com og snushjem.no er eid av det samme svenske selskapet, Haypp Group. Men selv om de er svenske må de kjøpe snusen av de samme leverandørene som oss.
Avslutningsvis: Regjeringen har ikke vært spesielt vennlige mot oss som snuser. De putter oss i samme bås som røykere, noe vi mener er skive bom. Vi mener også at avgift på tobakk i snus er så gammeldags at det må avvikles umiddelbart. Det er bedre, og enklere, å sette avgifter på nikotin. En trappetrinnsmodell hvor det produktet med lavest nikotin er billigst og den med høyest nikotin er dyrest, mener vi er mer fornuftig.
Vi krysser fingre for at du som snuser fortsetter å kjøpe snusen din her i Norge i 2022.

Hilsen oss i Snus365.no