Nikotin kommer av tobakksplanten (Nicotiana tabcum), navnet kommer fra den Franske forskeren og Diplomaten Jean Nicot. Etter en tid som Ambassadør i Lisboa, Portugal hentet han tobakksplanter hjem til Frankrike og introduserte til det Franske Hoffet. Dronningmoren Catherine de Mèdici ble umiddelbart en tobakktilhenger og brukte det for å kurere migreneplager ved å knuse bladene og trekke pulveret oppi nesen. Planten ble også en stor suksess hos fiffen i Paris, noe som gjorde den til en luksusvare.

Den største mengden nikotin finnes i tobakksplanten, men også i matvarer som:

  • Tomater
  • Poteter
  • Auberginer
  • Grønn pepper
  • Blomkål

Nikotin frigjør forskjellige signalmolekyler i kroppen som f.eks adrenalin, og dopamin. Adrenalinet fra nikotin gir en svakt "spent" virkning i kroppen, mens dopaminet gir en euforisk følelse noe som også er grunnen til at nikotin er avhengighetsskapende. 

Dopamin er hjernens naturlige måte å lære hva som er viktig, som for eksempel: å spise, overkomme utfordringer, sex og overlevelse.

Opptaket av nikotin pr. pris er mellom 15 - 25% av innholdet i en porsjonssnus, men det avhenger av hvilken type snus man bruker, pH-verdien og hvor lenge man har snusen i munnen.

***Snus365.no***

 

Kilde: https://no.wikipedia.org

Skrevet av: Adrian Christopher Huer