plastpiratene og snus365.no

Plastpiratene rydder. Vi bidrar med penger til utstyr og ryddehjelp

Plastpiratene ble etablert i 2018 og har siden jobbet med å fjerne plast fra våre sjøområder. Arbeidet de gjør er svært viktig, og noe vi alle nyter godt av gjennom renere strender og havneområder. I fjor fjernet piratene over 160 tonn med søppel langs våre strender. I år er målet å fjerne 200 tonn!
Plastforsøpling er et problem og vi kan alle gjøre noe med det. Vårt felles mål som nasjon burde være å gjøre Plastpiratene arbeidsledige.
Gjennom vårt partnerskap med piratene er vi med på å finansiere utstyr som hjelper piratene med å rydde mer effektivt.
Vi håper du, i likhet med oss, ser verdien i å ha plastfrie strender, fjorder, innsjøer og havneområder.

Helt siden oppstarten i 2019 har vi i snus365.no jobbet med ulike tiltak for å informere kundene våre om konsekvensene av å kaste snus og bokser i naturen. Vårt budskap og oppfordring er: kast snusen i søpla og boksen der plasten kastes. Ikke noe av det må for all del kastes i do eller ute i naturen.
Nå tar vi et steg videre og inngår altså et samarbeid med Plastpiratene.

Vi har forpliktet oss til å gi bort 100.000,- i løpet av ett år. Dette løses gjennom månedlig autogiro. Dette er mulig fordi vi har mange trofaste kunder og dere alle er indirekte med å støtte Plastpiratene gjennom oss. Men vi oppfordrer likevel til å donere noen kroner til de på deres hjemmesider.
Plastpiratene bruker pengene som de ønsker, men de har et mål nå i 2022 som vi kommer til å hjelpe de med å nå: Finansiere en ny kranbåt i Møre og Romsdal, og i Oslofjorden.

Hvem og hva er Plastpiratene?

Plastpiratene er en frivillig organisasjon som jobber med å fjerne, frakte og resirkulere plast og annet søppel fra fjorder og innsjøer rundt om i Norge. I dag har de 25 båter i "piratflåten" fordelt på 9 lokallag rundt om i Norge. De jobber året rundt. Om sommeren fokuserer de på strandsoner. Om vinteren rydder de under kaianlegg.

• I 2021 plukket de 163 tonn søppel og hevet 63 båtvrak.
• Målet i år er å fjerne 200 tonn plast og søpper, samt rydde under alle kaianlegg i hele Oslofjorden.

Gjengen i Plastpiratene er også flinke til å engasjere barn og unge i sitt arbeidet med miljøbekjempelse. Vi anbefaler å ta en kikk innom facebook og nettsiden deres. Her kan du se ukentlige oppdateringer på hva de gjør, og hvor de er ute på ryddetokt.