Hva er egentlig forskjellen mellom stor, klassisk og mini snus?

Vi gir deg svaret her.

Hva betyr nummerene?


1 = XL porsjon
2 = Orignal porsjon
3 = Slim porsjon
4 = Superslim porsjon
5 = Mini porsjon

Oppsummert kan vi si følgende

XL posene til 24K snus er de største. De er ikke bredere enn den originale porsjonen, men de er lengre.
En slim pose (både helhvit, hvit og brun) har samme lengde som den originale porsjonen, men den er smalere.
Den superslimme er enda smalere enn den slimme, men lengden er den samme.
Og den minste posen er mini. Litt avhengig av produsent er den enten smalere, tynnere eller kortere enn slim. Eller alle ting samtidig. For eksempel er mini posene til Nor snus både tynnere og kortere enn en standard slim pose.
Felles for alle mini posene er at de føles betydelig mindre under leppa enn en slim.

Hva er forskjellen mellom en hvit og helhvit snus?


Den hvite snusen har en hvit pose, mens innholdet er brun tobakksnus.
Den helhvite snusen er hvit tvers gjennom. Her er det ikke brukt noe tobakk overhodet. Men i Norge er det forbudt å selge tobakksfri snus, så derfor er alle helhvite snus tilsatt en liten mengde tobakksekstrakt.
Det er viktig å notere seg at selv om et merke sier at snusen er helhvit er dette en sannhet med modifikasjoner. Det er ofte forskjellige nyanser av hvitt mellom merkene og smakene. Spesielt XQS har store forskjeller i farger avhengig av hvilken smak du kjøper. F.eks. er eple snusen til XQS nesten helt rød.
Epok, skruf Super White og Zyn er stort sett helt hvite uavhengig av smak.

Hva med fuktighet?

Fuktighet er viktig i snus. Noen liker tørr snus, andre liker fuktig snus (som oss i Snus365). Fuktigheten varierer mellom alle snus. Noen helhvite snus er helt tørre (altså 0% fuktighet), mens andre er betydelig fuktigere med 17%.
Det finnes ikke helt tørre hvite eller brune porsjoner (bortsett fra Prillan hvor du selv må tilsette fukt og smak), men de varierer veldig i fuktighet.
Den hvite snusen er tørrere enn den brune. Dette for at posen skal være hvit når du åpner boksen. Men den blir fort brun når du har den under leppa.
Det sies også at de hvite snusene renner mindre, men vi må ærlig innrømme at vi ikke har et “renne” problem med noen brune snus. Og vi liker fuktig, brun snus.

Kjøp din snus på nett her
Forrige Snuslageret vårt
Neste Snus med smak