Helhvit snus ble lansert som et tobakksfri alternativ til den tradisjonelle snusen av Epok tilbake i 2014. Det ble lansert som et sunnere alternativ til tradisjonell snus. Mens helhvit snus i utlandet gjerne ikke inneholder tobakk, har all helhvit snus som forleøpig selges i Norge en liten mengde tobakk. I dette landet er det ikke lov å selge nikotinholdig snus uten tobakk. Uviss er grunnen, men det kan ha med tobakksavgift å gjøre.
Innholdet i en helhvit snus består som oftes av plantefiber, nikotin og en liten, liten mengde renset tobakk. Resultatet er en pulver blanding som enten er helt hvit eller litt gulaktig. Smakstilsettingene er ofte aroma ekstrakter fra den naturlige kilden.

Fordelene med den helhvite snusen er i all hovedsak to: Den inneholder svært lite tobakk, og dermed ingen av de potensielt skadelige stoffene fra tobakksplanten. Og den misfarger ikke tennene. Både innhold og pose er hvit før, under og etter snusing.
All helhvit snus er tilsatt smak, uten dette ville den vært smaksløs, og derfor er det mange varianter å velge mellom.

Det finnes tre store importører av snus i Norge: British American Tobacco (BAT), Imperial Tobacco og Swedish Match.
Epok ble kjøpt av BAT i 2017, og etter dette har både Swedish Match og Imperial Tobacco lansert sine varianter av den helhvite snusen.
skruf er eid av Imperial Tobacco. De lanserte i 2019 et eget merke de kaller skruf Super White som omfavner alle de helhvite modellene de selger.
Zyn All White og Rush er Swedish Match sitt svar på Epok sin oppfinnelse. G4 var den første helhvite snusen fra Swedish Match, men nå har den blitt erstattet med Rush og Zyn på det norske markedet.

Kjøp Zyn All White helhvit snus her.
Kjøp Rush helhvit snus her.
Se alle skruf Super White helhvit snus her.
Kjøp Epok helhvit snus her.
Se alle våre helhvite snus her.