Styrken på snus er forskjellig fra produsent til produsent

Alle snusmerker definerer snusstyrke forskjellig. Det finnes ikke en felles, objektiv skala på styrken i snus. Derfor har vi laget vår egen styrkemodell som alle snus i vårt sortiment er en del av.
snus styrke guiden - snus365.no
skruf bruker for eksempel S4 for å si noe om hvor sterk den er. For den samme mengden nikotin bruker Epok "X-Strong".
Det er lite konsekvent bruk av styrkebetegnelsene på tvers av snus merker. Swedish Match for eksempel bruker ord for å forklare hvor sterk en snus er, men en Ekstra Sterk i The Lab er ikke det samme som en Ex Strong fra Nick and Johnny. Ekstra Strong fra Swedish beveger seg helt fra 14 mg/g til 20 mg/g nikotin. skruf er mer konsekvent. S2 er S2 uansett om du kjøper skruf white, skruf portion eller skruf fresh. Epok er likedan. S2 er S2 uansett om du kjøper Epok No2 Arctic Blue eller Epok No5 Tropic Breeze.

Nikotininnhold er fellesnevner

Bortsett fra nikotininnhold er det mange andre forhold som regulerer hvor sterkt en snus smaker under leppa. Smakserstattere er ett av dem. Dette er derimot en subjektiv skala, og forskjellig fra snusmodell til snusmodell. Den eneste fellesnevner for snusstyrke er nikotin mengde.
Les mer om nikotin mengden i snus her.
Vi har derfor tatt jobben med å identifisere alle styrker på alle snus og laget vår egen snus-styrke-skala etter hvor mye nikotin i prosent hver snus har. Dette gjør det enkelt for deg å finne snus innenfor enhver styrke betegnelse. Vi har kategorisert snus styrke i seks grupper (se styrketabell under). Hver styrke kategori har en tydelig betegnelse av nikotininnholdet og en skala betegnelse ala sirkelene du finner på de svenske boksene. Kjøp snus på nett her.

Snus365.no's snus styrke tabell

Snus styrke indikator Våre snus kategorier
◻️◻️◻️◻️◻️ = 0% nikotin Nikotinfri snus - Klikk for å se alle
◼️◻️◻️◻️◻️ = 0.1-0.5% nikotin Mild snus - Klikk for å se alle
◼️◼️◻️◻️◻️ = 0.6-1.0% nikotin Normal snus - Klikk for å se alle
◼️◼️◼️◻️◻️ = 1.1-1.5% nikotin  Sterk snus - Klikk for å se alle
◼️◼️◼️◼️◻️ = 1.6-2.0% nikotin Ekstra sterk snus - Klikk for å se alle
◼️◼️◼️◼️◼️ = Over 2.1% nikotin Supersterk snus - Klikk for å se alle

Oversikt over kategori og smak på snus

Kategori Snus smak
Mynte Mynte/mint
Bær Generell bær smak
Frukt Frukt
Tobakk Tradisjonell tobakk
Lakris Lakris, salmiakk
Cola Cola
Citrus Citrus
Solbær Solbær
Kirsebær Kirsebær
Bjørnebær Bjørnebær
Vi har også andre smaker. Du finner alle ved å bruke filtermenyen på kategorisidene. PS! Hvis du er på jakt etter snus som brenner under leppa holder det som sagt dessverre ikke kun se på nikotin innholdet. Noen snus brenner betydelig mer under leppa enn andre, og dette er det vanskelig å måle fordi vi alle føler det litt forskjellig. Men en snus som for eksempel Epok no1 Ice Blue er de fleste enige om brenner godt, selv om den ikke er mer enn styrke 3. Det er mange som søker etter Supreme Snus og andre utenlandske ultra sterke snus med over 100 mg/g nikotin. Vi kommer ikke til å ta inn snus med denne styrken. Dette er så sterk snus at det kan være farlig for mange mennesker å snuse den. Vår oppfordring er: Hold deg unna. Trønder Avisa har skrevet en sak vi tenker er verdt å lese.