snus styrke guiden - snus365.no

Alle snusmerker definerer snusstyrke litt forskjellig. Noen bruker "S" og et tall mens andre bruker ord som "X-Strong". Andre igjen bruker både tall og ord. Det som er frustrerende er at det er lite konsekvent bruk av ordene på tvers av merker. Swedish Match for eksempel bruker ord for å forklare hvor sterk en snus er, men en Ekstra Sterk i The Lab er ikke det samme som en Ex Strong fra Nick and Johnny. Ekstra Strong fra Swedish beveger seg helt fra 14 mg/g til 20 mg/g nikotin. Det samme ser vi fra andre merker også.

skruf er mer konsekvent. S2 er S2 uansett om du kjøper skruf white, skruf portion eller skruf fresh. Epok er likedan. S2 er S2 uansett om du kjøper Arctic Blue eller Tropic Breeze.

Nikotininnhold er fellesnevner

Bortsett fra nikotininnhold er det mange andre forhold som regulerer hvor sterkt en snus smaker under leppa. Smakserstattere er ett av dem. Dette er derimot en subjektiv skala, og forskjellig fra snusmodell til snusmodell. Den eneste fellesnevner for snusstyrke er nikotin mengde. Vi har derfor tatt jobben med å identifisere alle styrker på alle snus og laget en snus styrke skala. Dette gjør det enkelt for deg å finne snus innenfor enhver styrke betegnelse.

Vi har kategorisert snus styrke i seks grupper (se styrketabell under). Hver styrke kategori har en tydelig betegnelse av nikotininnholdet og en skala betegnelse ala sirkelene du finner på de svenske boksene. I vår snusbutikk kan du kan søke, navigere eller filtrere snus på styrke.

Snus styrke tabell

Kategori

Snusstyrke

Nikotinfri snus

0 mg/g nikotin ◻️◻️◻️◻️◻️

Mild snus

1 - 5 mg/g nikotin ◼️◻️◻️◻️◻️

Normal snus

5 - 10 mg/g nikotin ◼️◼️◻️◻️◻️

Sterk snus

10 - 15 mg/g nikotin ◼️◼️◼️◻️◻️

Ekstra sterk snus

15 - 20 mg/g nikotin ◼️◼️◼️◼️◻️

Super sterk snus

over 20 mg/g nikotin ◼️◼️◼️◼️◼️

 

Oversikt over kategori og smak på snus

Kategori Snus smak
Mynte Mynte/mint
Bær Generell bær smak
Frukt Frukt
Tobakk Tradisjonell tobakk
Lakris Lakris, salmiakk
Cola Cola
Citrus Citrus
Solbær Solbær
Kirsebær Kirsebær
Bjørnebær Bjørnebær

Vi har også andre smaker. Du finner alle ved å bruke filtermenyen på snusmerker kategorien.

PS! Hvis du er på jakt etter snus som brenner under leppa holder det som sagt dessverre ikke kun se på nikotin innholdet. Noen snus brenner betydelig mer under leppa enn andre, og dette er det vanskelig å måle fordi vi alle føler det litt forskjellig. Men en snus som for eksempel Epok no1 Ice Blue er de fleste enige om brenner godt, selv om den ikke er mer enn styrke 3.