3 miljøvaner alle snusere skal ha - snus365.no

Vet du at:

  1. En porsjon bruker mange år på å brytes ned i naturen?
  2. Selv om snusen i seg selv inneholder naturlige ingredienser, er det fortsatt mye som er tilsatt og kunstig, hvor porsjonen er værst!
  3. Det er altfor mange snusere som kaster porsjonen i do eller i naturen og de (du?) er dermed deltakende i miljøsvineri?

Nå er du en av de som vet, og valget er enkelt. Stopp!

1. Snus skal ikke i do. Det skal i søpla.

Porsjonene løses ikke opp i vann. Det tetter heller til de minste renseristene i landets renseanlegg. Her ligger de og godgjør seg, og det som skulle vært rent vann ut av renseanleggene er ikke lenger det. I år kommer det til å selges omtrent 1.9 milliarder porsjoner. Det kan ikke havne i do, folkens!

2. Snus skal ikke kastes i naturen. Det skal i søpla.

Foruten det faktum at porsjonen er skadelig for naturen og bruker sykt lang tid på å brytes ned, ser det helt jævli ut. Det er ren og skjær forsøpling. Alle som snuser har med sin egen lille søppeldunk - topplokket i snusboksen. Legg den der når du er på tur. 

3. Snusboksen skal resirkuleres. Snusen kastes i søpla.

Det selges omtrent 100 millioner snusbokser i Norge i år. De er laget av plast. Det skal resirkuleres. Snusen kastes i søpla sammen med alt annet bøss. Det kastes ikke i matavfall. Du spiser ikke snus.

Hjelp oss med å spre ordet.

Som snuser må du ta ansvar. Endre vanene dine, det er enkelt.