3 miljøvaner alle snusere skal ha - snus365.no

3 enkle miljøvaner vaner alle snusere må ha.

Vet du at:

  1. En porsjon bruker mange år på å brytes ned i naturen?
  2. Selv om snusen i seg selv inneholder naturlige ingredienser, er det fortsatt mye som er tilsatt og kunstig, hvor porsjonen er værst!
  3. Det er altfor mange snusere som kaster porsjonen i do eller i naturen og de (du?) er dermed deltakende i miljøsvineri?

Nå er du en av de som vet, og valget er enkelt. Stopp!

1. Snus skal ikke i do. Det skal i søpla.

Porsjonene løses ikke opp i vann. Det tetter heller til de minste renseristene i landets renseanlegg. Her ligger de og godgjør seg, og det som skulle vært rent vann ut av renseanleggene er ikke lenger det. I år kommer det til å selges omtrent 1.9 milliarder porsjoner. Det kan ikke havne i do, folkens!

2. Snus skal ikke kastes i naturen. Det skal i søpla.

Foruten det faktum at porsjonen er skadelig for naturen og bruker sykt lang tid på å brytes ned, ser det helt jævli ut. Det er ren og skjær forsøpling. Alle som snuser har med sin egen lille søppeldunk - topplokket i snusboksen. Legg den der når du er på tur. 

3. Snusboksen skal resirkuleres. Snusen kastes i søpla.

Det selges omtrent 100 millioner snusbokser i Norge i år. De er laget av plast. Det skal resirkuleres. Snusen kastes i søpla sammen med alt annet bøss. Det kastes ikke i matavfall. Du spiser ikke snus.

Hjelp oss med å spre ordet.

Logg deg inn på Facebook sidene våre og del saken med alle du kjenner som snuser. Dette er viktig. Bli gjerne en venn av oss på Facebook når du først er der.

Klistremerker

Vi har trykket opp klistremerker (som du ser bilde av på toppen av saken) du kan få av oss som du kan henge opp på toalettet på jobben eller på puben eller restauranten for å hjelpe andre snusere til bli oppmerksom på problemet.

Ta kontakt med oss her: 

Som snuser må du ta ansvar. Endre vanene dine, det er enkelt.