Lavere pris på snus i 2021

priskutt på snus i 2021

NB! Vi har per i dag, 28. desember, justert prisene i forhold til nye tobakksavgifter i 2021. Så prisene du ser på våre nettsider er inkludert nedgangen. Så du kan nyte godt av billigere snus allerede nå. Vår lille nyttårsgave til deg :)

Endelig går prisen på snus i Norge ned og ikke opp. For å bøte på handelslekkasjen til Sverige har regjeringen besluttet av avgiften (tobakksavgift) på snus skal ned med 22% i 2021 (det var 25%, men så er det blitt justert ned til 22% ifølge Regjeringen.no). Regjeringen.no opplyser at de endelige satsene vedtas 15. desember. Uansett er det er gode nyheter for oss snusere :)
Det betyr lavere priser på snus. Og bedre økonomi for deg.

Snus365 sin holdning til dette er at hele reduksjonen skal komme deg som kunde til gode. I snitt betyr det at en snusboks blir cirka fem kroner billigere.

Det er derimot et forbehold her: Det er leverandørene som setter våre innkjøpspriser, og hvis de ikke følger Siv Jensen sin oppfordring om å redusere innkjøpsprisene tilsvarende, så kan ikke vi gjøre det heller.
Derimot forventer vi at både Swedish Match (General, G3, G4, The Lab osv), Imperial Tobacco (skruf) og British American Tobacco (Epok) følger den tydelige oppfordringen og gir hele reduksjonen videre slik at du som vår kunde kan nyte godt av bedre økonomi.

Vi har kontaktet alle leverandørene våre om dette og vi oppdaterer denne saken etterhvert som svarene deres kommer inn.

Dette er tobakksavgiften.

I 2020 utgjør tobakksavgiften 1.09 kroner per gram nettovekt i boksen. En nedgang på 22% reduserer avgiften til 0.85 kroner. Det er leverandørene som betaler tobakksavgiften til staten. Du kan selv regne ut hva dette vil bety for omtrentlig prisreduksjon på snusen du bruker. På generell basis er det slik at jo lettere innholdet i en boks er, jo lavere blir prisnedgangen. Ex: En boks løssnus inneholder 42 gram med snus. Det er mye mer enn No7 Mini som inneholder 10 g snus. Løssnusen er dermed den snusen som kommer til å se den største prisjusteringen, mens No7 Mini er den som kommer til å se den minste justeringen i kroner.

Updates:

2. des 12:44: Det forventes at avgiftsendringen skal gjelde fra og med 1. januar, 2021. Men dette er ikke 100% bekreftet. Edit: Det er nå bekreftet at nye priser gjelder fra og med 1. januar 2021.

 

3. des 11:13: Enkelte av våre leverandører har så langt indikert at hele avgiftskuttet skal tilfalle deg som kunde. Men de vet enda ikke ned på øret hva det vil si i nye priser. Foreløpig ser det iallfall ut til at de fleste kommer til å følge Siv Jensen sin oppfordring.

 

10. des 13:19: Saken er oppdatert med nye opplysninger om avgiftsreduksjonen.

 

Feil i flere avisartikler

I dag, 30. desember er det flere aviser som sier at en snusboks går ned med 15 kroner. Dette er feil. Vi vet ikke hvordan journalisten som har skrevet saken (NTB) har kommet frem til at en snusboks blir 15 kroner billigere. Avgiftsreduksjonen på en boks med løs, som inneholder mye mer snus enn en boks med porsjoner, har fått en avgiftsreduksjon på ca 10 kroner. Våre priser er nedsatt med minimum avgiftsreduksjonen. I flere tilfeller også mer. Men aldri mindre.