Koronaviruset gir kraftig snusboom: Enkelte kunder bestiller 100 bokser

VEKST: Adrian Huer og Morten Iversen i Snus365.no opplever kraftig økning i salget på grunn av koronaviruset. Foto: Snus365

Mens skoler stenges og arbeidsgivere sender ansatte hjem, hamstrer folk ris og snus på nett.

Journalist: Espen Teigen / Nettavisen

Etter smittetallene i Norge for alvor skjøt fart, har også snussalget til den norske nettbutikken Snus365.no gått kraftig til værs.

Noe som kan gi mye stress for enhver snuser er å settes i karantene uten tilgang på snus. Det har mange kunder sikret seg mot de siste dagene.

350 prosent vekst

– Vi ser en vekst i salg av antall snusbokser på over 350 prosent fra bare i forrige uke, sier Adrian Huer som er markedssjef i Snus365.no.

STORE BESTILLINGER: Flere kunder bestiller opp mot hundre bokser snus.  Foto: Snus365
 

Nettbutikken har ikke vært aktiv i mer seks måneder. Men allerede nå setter de seg mål for 15 millioner kroner i omsetning.

– Vi tenker at flere og flere ser verdien i å handle snus på nett. Det skjer privat, utvalget er stort og det er en del å spare per boks sammenlignet med butikk. Hele dette året har vi jevn vekst, men det som har skjedd de siste dagene er noe annet enn normal organisk oppgang, sier Huer til Nettavisen.
 
Vanligvis bruker snuskundene å bestille 10-15 bokser med snus. Men den siste uken har de opplevd bestillinger på over 90 snusbokser om gangen.
 
– Heldigvis er vi rigget for dette, så stort ordrevolum går ikke utover våre kunder, forsikrer dem.
 
Det nyoppstartede selskapet har satt seg hårete mål.
 
– Vi forventer å selge snus for et par hundre millioner om noen få år. Klarer vi 15 millioner kroner i år, vårt første driftsår, er vi fornøyd, sier Huer.