Hvor mange typer med snus finnes det egentlig?

Det finnes i hovedsak to typer snus: den løse og den i poser. Den løse baker man selv og putter under leppa, mens den i poser er ferdig “baket”. Både den løse snusen og den i porsjoner finnes med nikotin og uten nikotin. Porsjon snus uten tobakk eksisterer, men ikke her i Norge. Unntaket er den nikotinfrie snusen.

Løs snus

Den løse snusen er den originale typen snus. Den har røtter mange hundre år bakover i tid, men det er først i dette århundret at den ble folkeliggjort, masseprodusert og tilgjengelig for et bredt publikum. Ettan er for mange den originale løssnusen, selv om General Classic No1 er den som folk flest kanskje tenker er den originale fordi den selger så uendelig mye mer enn Ettan. Løssnus kommer ikke i poser og må bakes for hånd. Løssnusen kommer i flere styrker. Fra Ettan med 7.5 mg/g nikotin til Odens med 22 mg/g nikotin.
Klikk her for å se alle løssnus vi selger.
Det mange ikke vet er at det også finnes nikotinfri løssnus.

Porsjonssnus

Porsjonssnus er det det selges mest av i Norge. De finnes i mange varianter:

Det er mange produsenter av snus og det finnes mange merker, som du ser i vår nettbutikk.

Skruf snus typer

Skruf har i dag to merkevarer. Den normale skruf og den helhvite skruf Super White. Skruf lager over 20 forskjellige modeller, hvor kun en er løs. Resten kommer i store, smale eller supersmale porsjoner. Skruf sin snus styrke betegnes med S2, S3, S4 eller S5 - hvor tallet representerer nikotinmengden.

 • S2 = 11 mg/g
 • S3 = 14 mg/g
 • S4 = 17 mg/g
 • S5 = 24 mg/g

Den vanlige skruf typen består i hovedsak av følgende tre serier:

 • skruf fresh | Alle “fresh” snus kommer med mynte (mint) smak. Du får skruf fresh i smal eller supersmal porsjon. Alle med hvite poser.
 • skruf white | White er snus i hvite store eller smale porsjoner med smak av tobakk.
 • skruf portion | Portion serien er brune, store poser med smak av tobakk.

I tillegg finnes skruf løs (S3), skruf nordic (S2) og skruf solbær (S3). Klikk her for å se hele skruf sortimentet hvor du kan filtrere på serie eller smak.

Skruf Super White

Som navnet sier dette helhvit snus. Den kommer i S2, S3 og S4 styrke. Her er både pose og innhold hvitt. Dette er snus uten smak av tobakk, men pga regler i Norge er all snus tilsatt en liten mengde med tobakk (under 1%). Her er det smaker som mynte, solbær, bjørnebær eller lakris som gjelder. Klikk her for å se utvalget av skruf Super White.

General snus typer

General snusen består av fire merker: General Classic, General G3 og RUSH og Zyn. Det er kun Classic serien som har løs snus, resten er pose snus. General lages av Swedish Match og de bruker en annen styrkeskala enn f.eks. skruf og Epok.

 • Original = 7.5 - 10 mg/g nikotin
 • Strong = 10 - 15 mg/g nikotin
 • Ex Strong = 15 - 20 mg/g nikotin
 • Super Strong = over 20 mg/g nikotin

General Classic

Dette er den klassiske serien. Snustypene er enten løs eller i pose. Posene er enten hvite eller brune. Innholdet er alltid brunt og alle smaker av tobakk. Styrke på General Classic snus ligger mellom 7.5 mg/g og 10 mg/g nikotin.
Klikk her for å se mer av General Classic serien og kjøp av snus.

General G.3

General G3 er en serie med ekstra sterk og supersterk snus. Snusstyrke er fra 15 mg/g til 26 mg/g nikotin. Slim porsjonssnus i flere smaker.
Klikk her for å se mer av General G.3 og kjøp av snus.

Zyn All White

Som navnet sier er dette helhvit pose snus. Alle i slim eller superslim format. Styrken og smaken varierer. Styrke på Zyn snus ligger mellom 7.5 mg/g og 19 mg/g nikotin.
Klikk her for å se mer av Zyn All White serien og kjøp av snus.

Rush

Samtidig med lanseringen av Rush forsvant G4 fra det norske markedet. G4 smakene fortsetter å leve, men nå under Rush paraplyen. Rush er en serie med helhvit snus som alle er sterke. Nikotinstyrken varierer fra 1.9% til 2.6%
Klikk her for å se mer av Rush helhvit serien og kjøp av snus.