1. Det er glasskår i snus

Mange mente/ mener det er glass snus for å gi små rifter under leppa slik at det ville gi et raskere  og mer intenst opptaket av nikotin og smaker. Dette stemmer ikke. Ryktet kan ha oppstått før i tiden da snus ofte sto ute i butikkene og ikke i kjøleskap. Når det da ble varmt, spesielt om sommeren kunne saltet, tobakken og vannet i snusen krystallisere seg og deretter minne om små glasskrystaller.

2. Snus kan gjøre deg impotent

Snus kan ikke gjøre deg impotent, det har i hvert fall i blitt påvist eller forsket på pr. dags dato i følge våre kilder. Ryktet ble en stor snakkis da det for en del år tilbake ble publisert en artikkel som påsto at man faktisk kunne bli impotent av snus. I dag ville den artikkelen kanskje blitt kalt for "Fake News";)

3. Snus må oppbevares i kjøleskap

Snusen du kjøper og bruker daglig trenger ikke å oppbevares i kjøleskap. Kjøper du derimot større partier som skal vare i lengre perioder anbefaler vi å lagre den i kjøleskap eller et sted mellom 4-8 grader. Snuser du veldig lite, for eksempel 1 bokser i uken anbefales det at du oppbevarer snusen kald, da holdbarheten reduseres etter boksen er åpnet og snusen kan fort bli tørrere om den ligger lenge i romtemperatur.

4. Snus er like vanedannende som sigaretter

Målt over en time kan opptaket av nikotin fra snus være større en ved røyking, men kun ved produkter som har et høyt nikotininnhold. Men, nikotinet i blodet er ikke det eneste som er med på å skape avhengigheten. Gjennom røyking vil avhengigheten kunne skapes på flere nivåer, som for eksempel:

  • Nikotin opptaket via røyking skjer langt hurtigere enn fra snus, som opptas via slimhinnene. Fra første drag fra en sigarett går det 7 sekunder før nikotinet treffer reseptorene i hjernen som utløser lykkestoffet dopamin.
  • Nikotinet reagerer med andre stoffer i tobakken når det brenner på rundt 700 grader som kan bidra til økt avhengighet.
  • Ritualer rundt røyking treffer atferdsmessige, sosiale og psykologiske komponenter som kan være med på å øke avhengigheten, disse ritualene er lite eller bare delvis til stede ved bruk av snus.

5. Nikotin finnes bare i tobakksplanten

Nei, men den største mengden nikotin finnes i tobakksplanten, men også i matvarer som:

  • Tomater
  • Poteter
  • Auberginer
  • Grønn pepper
  • Blomkål

 For å få i deg like mye nikotin som det er i en gjennomsnitts porsjonssnus for eksempel General nr 3 må du spise 9 kilo auberginer.

 

***Snus365.no***

Kilde: https://www.snusinfo.no

Skrevet av: Adrian Christopher Huer